Blog

Saválló szerelt kémény, kémény bélelés Saválló szerelt kémény, kémény bélelés
A saválló acél szerelt kémények nagy előnye, hogy szinte bárhova be lehet építeni a lakóingatlanon belül. Mivel méreteikhez viszonyítva meglepően könnyűek, így nincs szükség beton talapzat készítésére. Előnyös tulajdonságainak és kedvező árának köszönhetően napjainkban egyre népszerűbb megoldásnak számít.
Tovább
Kondenzációs kémények Kondenzációs kémények
A kondenzációs kazánok ma már az egyik legújabb és legkorszerűbb technológiát képviselik, melyeknek működési elve a kicsapódott égéstermékek újra égetésén alapul, biztosítva ez által a még jobb hatásfokot. A kijutó égéstermék csak 40-50 fokos, így nem képes kijutni a szabadba.
Tovább
Falazott elemes kémény Falazott elemes kémény
A falazott elemes kémények (kerámiabetétes kémények) igen nehezek, súlyuk 700-1000 kg körül mozog, ebből kifolyólag falra nem szerelhetők, mint az egyszerű kémények, alap készítése szükséges hozzájuk.
Tovább
Schiedel kémény építés Schiedel kémény építés
A Schiedel kéményrendszerek a legmagasabb minőségi elvárásoknak is eleget tesznek, ezt bizonyítja a piac több évtizedes bizalma és támogatása is.
Tovább
Kéménymarás Kéménymarás
Az egyik legfontosabb tényező a kémény élettartamának hosszantartására a kéménybélés. Mivel az éveken át tartó használat során rongálódik a kémény belseje, legyen szó hagyományos téglaépítésű vagy betonkéményről,  a füstgázból lecsapódó savas pára miatt, szükség van kémény bélésre.
Tovább
Turbós kémények Turbós kémények
A tüzeléstechnológiában az egyik legbiztonságosabban használható kémények az úgynevezett turbós kémények. Ezek a kazánok úgy épülnek fel, hogy az égéshez használt levegőt a külső légtérből szívják, és az égés során keletkezett füstgázt egy ventilátor segítségével továbbítják a szabad levegőre.
Tovább
Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.