Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/vhosts/kandallo.hu/httpdocs/kemenycentrum.hu/smarty/Smarty.class.php on line 742
Blog - Kémény centrum

Blog

Kéménymarás Kéménymarás
Az egyik legfontosabb tényező a kémény élettartamának hosszantartására a kéménybélés. Mivel az éveken át tartó használat során rongálódik a kémény belseje, legyen szó hagyományos téglaépítésű vagy betonkéményről,  a füstgázból lecsapódó savas pára miatt, szükség van kémény bélésre.
Tovább
Turbós kémények Turbós kémények
A tüzeléstechnológiában az egyik legbiztonságosabban használható kémények az úgynevezett turbós kémények. Ezek a kazánok úgy épülnek fel, hogy az égéshez használt levegőt a külső légtérből szívják, és az égés során keletkezett füstgázt egy ventilátor segítségével továbbítják a szabad levegőre.
Tovább
Kémény bélelés Kémény bélelés
A kémény bélelés legfontosabb jelentősége a biztonság kialakításában kerül felszínre. A gáztüzelésű kazánok esetében a téglakémények bélelését már sok éve jogszabály írja elő, de ma már egyre nagyobb figyelmet kapnak a vegyes tüzelésű kályhák és kandallók kéményei is.
Tovább
Minden amit a kéményekről tudni kell Minden amit a kéményekről tudni kell
A nem szakszerűen karbantartott kémények következményeként Magyarországon évente átlagosan húszan halnak meg szénmonoxid mérgezésben.
Tovább
Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.