Turbós kémények

Megjelenés dátuma:
Turbós kémények

A tüzeléstechnológiában az egyik legbiztonságosabban használható kémények az úgynevezett turbós kémények. Ezek a kazánok úgy épülnek fel, hogy az égéshez használt levegőt a külső légtérből szívják, és az égés során keletkezett füstgázt egy ventilátor segítségével továbbítják a szabad levegőre. Ennek köszönhetően teljes biztonsággal elkerülhető a CO visszaáramlás.

Az ily módon felépített kéményeknek meg kell felelniük a turbós kazánok által szabott feltételeknek és bírniuk kell a nyomásterhelést.

A turbós kazánok zárt égéstérrel készülnek, a hozzájuk tartozó kéményeknek pedig osztott vagy koncentrikus rendszerű megoldással kell rendelkezniük. A legtöbb esetben a kazán és a helyszíni adottság határozza meg, hogy az osztott vagy a koncentrikus megoldás az előnyösebb.

A kondenzációs rendszerekhez használt kémények lehetséges anyagai itt találhatók:

  Koncentrikus rendszer (Füst/Levegő) Osztott rendszer (Füst/Levegő)
Turbós kazán kémény Al/Al, Inox/Inox Al/Al, Inox/Inox, Inox/PPs
Kondenz. kazán kémény PPs/Al, Inox/Inox Inox/Inox, PPs/PPs, Inox/PPs

A turbós kémények átmérője az esetek többségében kicsi és szinte minden esetben kisebb a hagyományos szituációkban használt szerelt kémények átmérőjénél. Ennek köszönhetően a meglévő kémény marására szinte soha nincs szükség, így a beépítés azonnal kezdhető. A kondenzációs vagy turbós kémények általában egy nap alatt telepíthetők.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..