Falazott elemes kémény

Megjelenés dátuma:
Falazott elemes kémény

A falazott elemes kémények (kerámiabetétes kémények) igen nehezek, súlyuk 700-1000 kg körül mozog, ebből kifolyólag falra nem szerelhetők, mint az egyszerű kémények, alap készítése szükséges hozzájuk. 33 centiméteres darabokból állnak, melyekből nem szükséges az összeset felhasználni, csak amennyire szükségünk van.


A falazott elemes kémény ismert gyártói:

  • Montel
  • Leier
  • Schiedel

A KERÁMIA KÉMÉNY ELŐNYEI

  • Tökéletes természetes huzatot hoznak létre, aminek köszönhetően energiatakarékos fűtést valósíthatunk meg.
  • Füst- és tűzbiztos – nem fordulhat elő repedés extrém hőhatás esetén sem.
  • A nedvességgel szemben tökéletesen ellenálló – nincs szivárgás és kondenzációs folyadék a belső falakon.
  • Korrózióálló – ellenáll a maró savaknak.
  • Rendkívül hosszú élettartam és garancia.
  • Minden fűtőanyaghoz és minden technológiához megfelelnek.

MONTEL KÉMÉNYEK

A Montel kerámiabetétes építésű kéményeket méltán emlegethetjük egy lapon a népszerű és elismert Schiedel és Leier kéményekkel, hiszen kiváló minőséget képviselnek.

Elemei samott kerámiából készülnek és előre gyártott könnyített betonelemekből épül fel. Anyaghasználatuknak köszönhetően a kémények ellenállnak a hőnek, savaknak, korróziónak és a nedvességnek.

Akár a többi kerámiabetétes kémény, a Montel kémények is univerzális megoldásnak minősülnek. Megfelelnek gáz, olaj, és szilárd tüzelésű tüzelőberendezések füstgázának elvezetésére is. Kiváló hőtani és mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, így kielégítenek minden építőipari előírást, valamint megfelelnek az erre vonatkozó szabványoknak is.


A Montel kémények esetében a kerámia béléscsövet négy ék rögzíti a beton köpeny közepén, ily módon a levegő képezi a hőszigetelő közeget. Ezeket a megoldásokat vízteres kandallóknál és kazánoknál nem tudjuk alkalmazni, mivel esetükben a füstgáz túlhűlése következik be. Ilyen esetben az ismert szigetelt megoldás jelent jó választást.

SCHIEDEL KÉMÉNYEK

A Schiedel kémények esetében is léteznek légszigetelt megoldások, ahol egy szigetelőanyag szál tartja középen kerámia béléstestet. Ezeket a kéményeket az SR típusokhoz soroljuk. A Schiedel légszigetelt kéményeknél is elmondható, hogy vízteres kandallóknál és kazánoknál nem használhatók, ugyanis túlhűl bennük a füstgáz. Helyettük a hagyományos szigetelt megoldást érdemes választani.

A Schiedel kéményrendszerek magas minősége jól ismert a szakmában, de ennek ellenére tudni kell velük kapcsolatban, hogy a szabványok betartása rendkívül fontos az esetükben. Ezért a kéményrendszer telepítését csakis szakcéggel szabad végeztetni, így elkerülhetők a szabványok nem betartásából eredő gondok.

A Schiedel kerámia kémények hosszú élettartamot garantálnak; egyes termékekre 30 év garancia vonatkozik.

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..