Kondenzációs kémények

Megjelenés dátuma:
Kondenzációs kémények

A kondenzációs kazánok ma már az egyik legújabb és legkorszerűbb technológiát képviselik, melyeknek működési elve a kicsapódott égéstermékek újra égetésén alapul, biztosítva ez által a még jobb hatásfokot. A kijutó égéstermék csak 40-50 fokos, így nem képes kijutni a szabadba. Ez különösen igaz a többemeletes házak esetében. Ebből kifolyólag ezen kazánok esetében szükség van egy ventilátorra, mely túlnyomást idéz elő a kéményben. E tulajdonságukból adódóan  a kondenzációs kazánok elvezetőinek rendkívül szigorú előírásoknak kell eleget tenniük. a kéményseprőknek nyomáspróbát kell végezniük és amennyiben szivárgást érzékelnek, nem engedélyezhetik a berendezés üzembe állítását!

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a fali kazánok égéstermék elvezetése, mely az újabb építésű házakra jellemző. Ezek a házak jól záró ablakokkal és ajtókkal vannak ellátva és mivel a kondenzációs kazánok egyre népszerűbbek, számos új technikai megoldásra és biztonságosabb használati mód bevezetésére volt szükség.

Alacsony füstgáz-hőmérséklet

Egyik jellemzője a kondenzációs kazánoknak, hogy csökkentett füstgáz hőmérsékletet állítanak elő. Ez által a természetes huzat nem jöhet létre vagy csak igen csekély mértékben, ami viszont nem elegendő a biztonságos működtetéséhez. Ebből kifolyólag szükség van egy füstgáz ventilátorra, mely továbbítja a szabadba a létrejött égésterméket. A hűtött füstgáz páratartalma miatt az elvezetés belső falán kondenzációs csapadék keletkezhet.

Az említett különleges feltételek függvényében a kondenzációs kazánok égéstermék elvezetésének gáz- és víz tömörnek kell lennie. A legáltalánosabb megoldás az erre a célra gyártott műanyag csövek alkalmazása.

 

Kondenzációs kéményekKondenzációs kémények

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..